Palau Antiguitats col·labora en l’exposició Chapeau de la Fundació Palau

El proper dissabte dia 26 de gener a les 12 hores s’inaugura a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac l’exposició

 

CHAPEAU! De Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz

 

Palau Antiguitats ha col·laborat en dita mostra cedint per a l’ocasió un dibuix del nostre protagonista Ismael Smith i Marí (1886-1972), en concret es tracta d’una Il·lustració satírica per al primer número de la revista Papitu de l’any 1908. En ell Smith esbosa una escena urbana quotidiana on tots els protagonistes estan pulcrament abillats amb barrets de tota mena; en especial el de la dama crida l’atenció pel barroquisme de flors al capdamunt que li donen tal aire com si anessin a les famoses curses d’hípica de la localitat anglesa d’Ascot.

 

Adjuntem detalls de la peça que, per cert, es troba a la venta.

Il·lustració satírica per a la revista Papitu núm. 1 (25 de novembre de 1908). Barcelona, 1908. Llapis, tinta i polvoritzat. Paper vitel·la. Signat i datat a tinta. En el revers prova de color amb aiguada a partir de la imatge invertida de l’altre costat. També disseny de mausoleu funerari. Antiga col·lecció Enrique García-Herraiz. 235 x 170 mm. Exposicions: Ismael Smith. La bellesa i els monstres. Museu Nacional d’Art de Catalunya. Barcelona, 2017.          PVP: 2.100 €

Dades:

Fundació Palau. C/ Riera, 54. 08393 Caldes d’Estrac. Tel. 93 791 35 97. www.fundaciopalau.cat

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest