11 anys, 22 exposicions. Gabinet d’Arts Gràfiques de Palau Antiguitats

Enguany ja fa més d’11 anys que Palau Antiguitats va obrir el Gabinet d’Arts Gràfiques, la nostra galeria ubicada al pis superior de l’antiquari especialitzada en el món del paper. Durant aquest temps l’espai ha pretès oferir al visitant i curiós un tast de com els artistes i creadors de totes les èpoques han emprat el paper com a mitjà expressiu i artístic (tant en dibuixos com en diverses tècniques gràfiques).

Des que a finals del 2007 varem fer la inauguració, hem celebrat un total de 22 exposicions; la primera va estar dedicada als gravats de Marià Fortuny, pare i fill; i la darrera, ha estat un homenatge al polifacètic artista català Ismael Smith. Entre mig hem fet retrospectives d’artistes locals i internacionals com Lluís Rigalt, Ramon Martí Alsina, Pau Roig, Joaquim Torres-Garcia, o Francisco de Goya, però també hem fet exposicions temàtiques, com per exemple els 200 anys de “La Pepa”, la Constitució del 1812; sobre les vistes òptiques, o la visió del món del segle XVIII; els gravats humorístics no hi ha faltat a través de l’obra de mestres com William Hogarth, Jacques Callot, o els catalans Lluís Bagaria i Xavier Nogués; animals i animalades; obres que reflexionen sobre el pas del temps o Tempus Fugit; gravats sobre Cuba, a través del món del col·leccionisme; els millors gravadors italians o seleccions dels millors dibuixants valencians dels segles XVIII al XX  són tan sols algunes de les moltes exposicions que hem anat realitzant.

11 anys. 22 exposicions en 33 anys d’història de Palau Antiguitats.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest